tiistai 4. tammikuuta 2011

Historiakatsaus

Tatsu

Ihmettelette varmaan miksi en ole päivittänyt blogiani. Olimme viime viikolla lomalla Teneriffalla eikä siellä voinut kirjoittaa blogia. Seuraavassa tai sitä seuraavassa blogijutussa kirjoitan sikäläisistä kissoista. Mutta nyt siis vähän tietoa meidän entisistä kissoista.

Minna
Ensimmäinen Tatsutan kissoista oli nimeltään Tatsu. Siitä on kasvattajanimi Tatsutan tullut. Tatsu oli ensimmäisiä Suomessa syntyneitä koratteja. Tatsu syntyi vuonna 1989 ja kuoli neljätoista vuotiaana. Tatsun virallinen nimi on Kattihovin Fan Tatsuta-Hime.

Jassu
Minna oli seuraava Tatsutan kissoista. Minna oli rodultaan abessinialainen. Minna syntyi vuonna 1989 ja kuoli kunniotettavassa yhdeksäntoista vuoden iässä. Minnan virallinen nimi on Satukissan Minna.

Armi
Jassu oli Tatsun pentu. Yksi Jassun pennuista on Hemmo (Hemmo asuu Nachon luona). Jassu syntyi vuonna 1993 ja kuoli kuusitoista  vuotiaana. Jasminin virallinen nimi on Tatsutan Etasmin Sri-Mat.


Yksi Tatsutanin kipeimmistä muistoista on Armi (toki muutkin kissat jättivät tassunjälkensä sydämeeni). Armi nimittäin kuoli neljä vuotiaana. Se oli minulle kaikkein rakkain kissa. Luna on Armin tytär. Armin virallinen nimi oli Mythai Rahk Mee Rahkah. Armi syntyi vuonna 2004.


Meidän nykyisten kissojen viralliset nimet ovat Tatsutan Luna Angira-Diptam (Luna), Tatsutan Miri Smitena-Sneha (Miri) ja Tatsutan Maro Mat-Manah (Möde).

6 kommenttia:

 1. Muutin asetuksia niin että kaikki voivat kommentoida blogijuttujani.

  VastaaPoista
 2. Voi, kolme kissaa ja yksi Jassu-lohikäärme! :) Suloisia kuvia ja juttuja, vaikka onkin aina todella riipaisevaa kuulla etenkin nuorena menehtyneistä kissoista. Kiitos historiakatsauksesta!

  VastaaPoista
 3. Hieno historiakatsaus! Valitettavasti historiian kuuluu aina myös surullisia tapahtumia! Onneksi kuitenkin kissat tuovat iloa myös tähän päivään.

  VastaaPoista
 4. Suuresta rakkaudestahan se kipu kertoo...

  Kiitos ihanasta blogista ja kiva että pääsimme mekin nyt kommentoimaan. Oikein hyvää alkanutta vuotta tatsuttelijoille palvelijoineen! :D

  VastaaPoista
 5. Tatsutan Amsu-Man Satatam.Lähettäää terveisiä koko suvulleen ja kasvattajalleen.Syntynyt 08.01.1991.Ps.Olen vielä voimissani. T:Amsu,Kirsti,Jorma, ja Aleksander

  VastaaPoista
 6. Voi kuinka ihanaa kuulla uutisia Amsusta! Onko Amsua mahdollista tulla tapaamaan? Onko hänestä tuoreita kuvia? Ottaisitko yhteyttä vaikka sähköpostilla...

  terveisin Anita

  VastaaPoista