tiistai 22. maaliskuuta 2011

Tärppä

Tässä on ollut paljon lajikeskusteluja esimerkiksi Koratiassa on puhuttu tästä kyseisestä aiheesta. Siksipä minäkin halusin esitellä Tatsutan kissojen toisia lajinimityksiä.

                                                    Tärpät ovat lisääntymiskykyisiäRakkaalla kissalla on monta nimeä. Meidän kissoilla on muun muassa Tärppä (Kattius suloisus tassius) ja Harmaa leijona (Harmais tassuis kissois). En edes itse ymmärrä mistä Tärppä nimitys tulee. Tärpät ja Harmaat leijonat ovat väritykseltään harmaita ja ovat lisääntymiskykyisiä. Luonteeltaan ne ovat useimmiten rauhallisia.

Ainahan se on mukava keksiä kissoille uusia lajinimityksiä. Jos tekin keksitte jotain, laittakaa kommentti luen niitä mielelläni.

4 kommenttia:

 1. Uusia lajinimityksiä ei nyt tule mieleen, mutta noita sinisiä ihania silmiä voisi ihailla vaikka kuinka!

  VastaaPoista
 2. Lajinimikkeitä en minäkään keksi, mutta kyllä rakkailla lapsilla pitää olla monta nimeä. Meillä kissat ovat saaneet persoonansa ja käytöstapojensa mukaan toiset kutsumanimet:
  Vinku-iines (Soturi sen vuoksi, kun juttelee niin kovasti yötä päivää) ja
  kusi-tiina (Jade sen pienen "mielenilmaisukeinon" takia). Ei kovin mairittelevat nimet, mutta hyvin kuvaavat! Ja vielä huomioksi, että nämäkin kutsumanimet ovat rakkaudella annettuja ;)

  VastaaPoista
 3. Cisu ja Toto ovat kaikkien muiden nimiensä ohella muuttunut viime aikoina myös Pöppelsöneiksi. Ei tietoa, miksi. Varmaan tällä lajinimellä on ihan yhtä järjellinen selitys kuin Tärpillä. Ihana kuva lisääntymiskykyisistä Tärpistä!

  VastaaPoista
 4. Tärppä on tosi hauska nimi. :D

  VastaaPoista